Wil je een studentenportfolio opbouwen?
Krijg 50% KORTING op alle Pixpa-plannen.
Maak een professionele website voor je studentenportfolio.
Geen advertenties. Geen codering nodig.
Studenten die momenteel ingeschreven zijn in een creatieve opleiding (zoals fotografie, kunst, design, mode, architectuur) aan een erkende school/hogeschool/instelling komen in aanmerking voor de 50% korting die beschikbaar is voor studentenportfolio's gebouwd op Pixpa.
Leraren en opvoeders komen ook in aanmerking voor deze korting.
Val op met een prachtige website voor je portfolio en cv. Toon uw werk op een eersteklas, professionele website die u helpt uw carrière uit te bouwen.
Kies uit prachtig ontworpen sjablonen om een professionele portfolio website te maken. Verander van sjabloon wanneer u maar wilt om uw website te vernieuwen.
Maak en beheer je website eenvoudig met Pixpa's drag-and-drop website builder. Voeg inhoud toe, bewerk en verwijder inhoud zonder enige kennis van coderen.
Jouw studentenportfolio website werkt geweldig op alle mobiele apparaten. Alle Pixpa-websites zijn automatisch responsive en mobielvriendelijk out-of-the-box, zonder dat daar extra werk of plugins voor nodig zijn.
Structureer uw website zoals u dat wilt. Voeg multimedia galerijen, inhoud pagina's, kalender, gastenboek, groepen en nog veel meer eenvoudig toe aan uw website navigatie.
Zie eruit en gedraag je vanaf het begin als een creatieve professional. Jouw Pixpa studenten portfolio website zal geen vervelende advertenties of reclames bevatten.
Zorg voor exposure door bezoekers van uw site de inhoud van uw website te laten delen op sociale media. Voeg uw sociale mediaprofielen toe en laat bezoekers u volgen op sociale media.
Beheer de zoekmachinemetadata voor elk contentitem op eenvoudige wijze. Pixpa-websites volgen alle best practices van SEO, zodat uw website hoog scoort in de zoekresultaten.
Alle websites van Pixpa zijn beveiligd met een 128 bit versleuteld SSL-certificaat.
Een studentenportfolio is een visueel cv waarmee je je beste werk kunt laten zien en jezelf kunt presenteren aan potentiële werkgevers. Hoewel portfolio's meestal worden geassocieerd met fotografen, kunstenaars, ontwerpers, illustratoren of videografen, kunnen studentenportfolio's worden gemaakt voor elk onderwerp. Zelfs studenten schrijven, maatschappijleer, menswetenschappen, bèta/techniek en andere vakken moeten een studentenportfolio maken als hun eindproject.
Studentenportfolio's zijn een geweldige manier om je creatieve stem te laten schijnen en het portfolio van elke student zal er anders uitzien.
Hoewel er niets mis is met het maken van een mooi gemaakte fysieke portfolio, hebben online portfolio's echter het ultieme voordeel van onbeperkt, gemakkelijk en altijd bereik. Ze kunnen een miljoen keer gedeeld worden, en als je ze goed promoot, kunnen ze zelfs viraal gaan.
Een online portfolio website voor studenten is een van de belangrijkste activa die je kunt hebben, vooral als je op weg bent naar de voltooiing van je opleiding. Je kunt het gemakkelijk delen met je klasgenoten en opvoeders. Je professor kan het van overal ter wereld bekijken om je vooruitgang te evalueren en het cijfer te bepalen dat je hebt verdiend. Zoekmachines kunnen de website van je studentenportfolio oppikken, en als je uitzonderlijk getalenteerd bent, kunnen klanten of werkgevers op zoek gaan naar jou.
Het idee dat je één meesterwerk in verschillende portfolio's kunt gebruiken, klinkt voor sommigen misschien een beetje vergezocht. Maar het is belangrijk te beseffen dat portfolio's levende documenten zijn waar voortdurend iets aan wordt toegevoegd of uitgehaald.
Aangezien een succesvolle portefeuille gekoppeld is aan een duidelijk omschreven doel, kan één individu meerdere portefeuilles hebben. Een klasseportefeuille is niet uw enige portefeuille. Het is slechts één van de vele portefeuilles die u in de loop van uw leven zult samenstellen.
Hier zijn een paar tips om je portfolio te laten slagen, of je nu voor één klas wilt slagen of naar de universiteit wilt.
Het zou het beste zijn als je begint met het opbouwen van je portfolio vanaf de dag dat je aan je cursus begint. Onderzoek en kies de beste student portfolio sjabloon dat zou passen bij uw stijl en inhoud. Verzamel je werk in de loop van de tijd als een proces - zodat je de beste werken kunt cureren en een uitstekende online portfolio kunt opbouwen in de loop van de tijd, en niet als een haastklusje op het laatste moment.
Het beste advies bij het samenstellen van uw portfolio is altijd te beginnen met een kort inleidend essay en de bedoeling en prioriteiten van uw portfolio duidelijk uiteen te zetten voor uw publiek. Zelfs als u een video-introductie hebt, voeg dan een transcriptie bij, zodat er altijd schriftelijk materiaal is als de kijker zijn luidsprekers heeft uitgeschakeld of de video niet afspeelt op verbindingen met lage bandbreedte.
Voeg altijd uw CV of cv bij, en een of andere vorm van getuigenissen.
Om een online portfolio te laten opvallen, gebruik je een verscheidenheid aan formaten en stijlen. De beste portfolio's en websites bevatten een levendige mix van media, van geschreven tekst en afbeeldingen tot animaties, gifs, en full-motion en geluidsvideo's. Hoe dynamischer de web-layout, hoe beter het is om de aandacht te trekken.
Als je foto's van je producten moet maken, zorg er dan voor dat die foto's scherp zijn, perfect belicht, goed gekadreerd en correct gecomponeerd. Je kunt het allemaal met je smartphone doen, maar je moet er wel verstand van hebben. Als u geen fotograaf bent en moeite hebt om het precies goed te doen, wees dan niet bang om hulp te vragen.
Studenten toestaan online portfolio's in te dienen is voor de meeste professoren tegenwoordig een nieuw proces. Een portfolio is een persoonlijk product, en om er het beste werk van te maken, moet je je creatieve visie kunnen volgen. Een portfolio is uitgebreider dan een of twee werkstukken of presentaties - het is het hoogtepunt van een semester of meer leren. Wees op verschillende manieren creatief met je portfolio door je te richten op visuele of video-elementen of op schrijven of tekenen.
Bij een portfolio gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Zorg ervoor dat je altijd alleen je beste werk belicht, en wat de leerresultaten van de cursus ook zijn, houd ze in gedachten wanneer je je werk samenstelt. Denk zowel aan de methode van de cursus als aan het eindresultaat, leer, herhaal het proces om je portfolio fris en actueel te houden.
Dat betekent dat je als student een lijst met leerresultaten van de cursus zou moeten kunnen vinden, en dat je portfolio alleen maar hoeft aan te tonen dat je die bereikt hebt. Volg de aanwijzingen en produceer het vereiste werk, en je hebt die A in een mum van tijd.
Om ervoor te zorgen dat mensen zich meer verbonden voelen met jou en je werk, moet je ervoor zorgen dat je portfolio links bevat naar al je sociale media-accounts, basisinformatie over jezelf, en een over-pagina.
Wees altijd voorzichtig met wat je online deelt. Alles wat je online zet, zelfs voor een portfolio die alleen op uitnodiging toegankelijk is, moet je naar je toekomstige baas of zelfs naar je moeder kunnen sturen.
Wat voor soort portfolio je ook aan het opbouwen bent, houd het up-to-date. Dit is het moeilijkste advies om op te volgen voor zowel studenten als professionals. Portfolio's zijn veel werk, en het kost tijd om ze fris te houden.
Hier is een voorbeeld layout die je kunt toepassen op veel verschillende stijlen van klasse portfolio's. Natuurlijk moet je de aanwijzingen van je docent tot op de letter volgen. Maar velen laten het aan hun leerlingen over om te beslissen, dus hier is een lijst van onderwerpen die ze over het algemeen zouden moeten opnemen.
Startpagina
De startpagina moet inleidend materiaal bevatten, zowel in geschreven als in visuele vorm. Hij zal waarschijnlijk ook links bevatten naar de andere pagina's voor navigatie. Denk eraan dat het voor iedereen die de homepage bekijkt duidelijk moet zijn wat het doel van de site is.
Beste werken
Dit is de klassieke "meesterwerken" verzameling die elke portfolio heeft. Het bevat waarschijnlijk het termijnproject of werkstuk waar je de meeste tijd in hebt gestoken. Dit deel is ook het deel dat je later wilt kopiëren om te gebruiken in toekomstige portfolio's voor universiteiten, stages of sollicitaties.
Volgende stappen
Maak een lijst van je doelen voor de volgende termijn, waar je naartoe wilt en welke stappen je wilt zetten die met de cursus te maken hebben. Hoe zal dit college en alles wat je erin geleerd hebt je helpen je levensdoelen te bereiken?
Leren en groei
Dit deel van het portfolio laat zien waar je begon toen je aan de cursus begon en hoe je tijdens de cursus bent veranderd.
Reflections
Een goed portfolio laat zien hoe je als persoon bent gegroeid. Stel een sectie samen waarin je reflecteert op wat je in de les hebt geleerd en of je aan de gestelde leerresultaten hebt voldaan.
Contact Informatie
Zorg dat kijkers op een of andere manier contact met je kunnen opnemen. Gebruik het e-mailadres van je school, of nog beter, gebruik een contactformulier op het web.
Pixpa's sjablonen kunnen een licht schijnen op uw beste werk, het maken van een A-waardige website was nog nooit zo eenvoudig.